LIKE ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΤΕ!





«Αγιογραφίες» και αναθέματα

Ο Ζαρντίμ είναι φανερό ότι δοκιμάζει δύο συστήματα
Να δω τώρα αναλύσεις και κριτικές για την ομάδα, μετά την πρώτη ήττα της με 1-0 από την Σπόρτινγκ. Και το γράφω αυτό γιατί μέχρι τώρα κυριαρχούσαν  τα επιφωνήματα θαυμασμού και οι «αγιογραφίες» για την ερυθρόλευκη επίθεση και για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός  από τη μέση και μπροστά βγάζει φωτιές και έντονος προβληματισμός γιατί στην άμυνα είχε πρόβλημα.


Στο φιλικό της Λισαβόνας όμως  η άμυνα ή καλύτερα η αμυντική λειτουργία, ήταν πολύ καλύτερη   από τις προηγούμενες φορές ενώ από τη μέση και μπροστά υπήρχε το πρόβλημα.  Ουπς!!!


Αυτό που ξέρω και βλέπω είναι ότι ο Ζαρντίμ συνεχίζει το μοντάρισμα της ομάδας και όλα θα έχουν βρει την ισορροπία τους όταν θα έρθει ο καιρός.  Για αυτό δεν χρειάζεται  να πηγαίνουμε στα άκρα κάθε φορά αναζητώντας ήρωες και … «αποπαίδια».


Ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε το επιθετικό πρόσωπο που μας είχε συνηθίσει στα φιλικά απέναντι σε μία ομάδα που της αρέσει να πιέζει τον αντίπαλο στην περιοχή του και μάλιστα ασφυκτικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι ξέχασαν να παίζουν επίθεση ούτε ότι έφτασαν στο επίπεδο που πρέπει στην άμυνα.  Απλώς προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό που θέλει ο προπονητής ο οποίος θέλει να περάσει και τη δική του φιλοσοφία.


Ο «Ζ» επέλεξε να αγωνιστεί η ομάδα με το 4-4-2 μέχρι το 70ο λεπτό του αγώνα με Τζεμπούρ-Μήτρογλου στην επίθεση και Μανιάτη, Φέισα στην μεσαία γραμμή. Όμως η ομάδα δεν είχε καλή  ανάπτυξη αφού δεν κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα όπως επεσήμανε και ο προπονητής.


Το ότι το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό που   παρ’ όλα αυτά κατάφερε να βραχυκυκλώσει τους Πορτογάλους οι οποίοι αν και πήραν τα ηνία του αγώνα από τα ξεκίνημα δεν έκαναν ανάλογες ευκαιρίες. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν και εκείνοι πολύ και αυτό ήταν το χαρακτηριστικό που άφησε ικανοποιημένο τον Ζαρντίμ.


Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με την είσοδο  του Μιραλάς ο οποίος είχε δύο καλές στιγμές και την αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1 οι Πειραιώτες  ανέβασαν την απόδοσή τους και έπαιξαν σαφώς καλύτερη μπάλα.


Ο Ζαρντίμ είναι φανερό ότι δοκιμάζει δύο συστήματα. Ένα για την Ελλάδα όπου ο Ολυμπιακός θα παίζει απέναντι σε σφικτές άμυνες και ένα για το Τσάμπιονς Λήγκ όπου ό βαθμός δυσκολίας θα είναι σαφώς  πάρα πολύ υψηλός και οι αντίπαλοι πιο δυνατοί.


Στόχος του Πορτογάλου είναι η ομάδα να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο με την έναρξη των υποχρεώσεών της στην Ευρώπη. Όχι  ότι δεν ρίχνει βάρος στο πρωτάθλημα αφού άλλωστε η κατάκτησή του οδηγεί απευθείας στους χρυσοφόρους ομίλους της μεγάλης διασυλλογικής διοργάνωσης. Απλά εντός των συνόρων οι απαιτήσεις στην αρχή θα είναι διαφορετικές και η ποιότητα του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτεί.


Μην ξεχνάμε ότι ακόμη δεν έχουν μπει στον ρυθμό ο Μασάδο, που έφθασε ξημερώματα στην Ελλάδα και ο Γκρέκο, δύο ποδοσφαιριστών  πάνω στους οποίους ο Ολυμπιακός στηρίζει πολλά για τη φετινή πορεία του. Για το τέλος κρατείστε τα λόγια του Ζαρντίμ: «Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα, καθώς έχουμε δύο βδομάδες για το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα είμαστε πιο κοντά σε αυτό που θέλω», δήλωσε αρχικά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.»