LIKE ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΤΕ!





Ξεκίνημα με φουλ επίθεση


Η εικόνα του στην επίθεση ήταν σίγουρα εντυπωσιακή, αλλά ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να μάθει να ελέγχει τον ενθουσιασμό του και να παίζει καλύτερη άμυνα εφ’ όσον θέλει να φθάσει ψηλά στην Ευρωλίγκα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν ποδαρικό με το δεξί νικώντας με 85-81 την Κάχα Λαμποράλ και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους 9.000 ανθρώπους που βρέθηκαν στο ΣΕΦ. Παράλληλα, όμως, τους έκαναν να καρδιοχτυπήσουν σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης με τα κενά διαστήματα που παρουσίασαν (κυρίως στην άμυνα), αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί προϊούσης της σεζόν. 

Εκπληκτικά ποσοστά 
Οι Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Άντιτς και Ντόρσει, ξεκίνησαν με κεκτημένη ταχύτητα και μόλις στο 5’ προηγήθηκαν με 14-9, αναγκάζοντας τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ζητήσει τάιμ-άουτ. Οι αλλαγές που έκανε με την είσοδο των πολύπειρων Καμπέθας και Νοτσιόνι, σε συνδυασμό με το δεύτερο φάουλ του Ντόρσει, βοήθησε τους Βάσκους να κλείσουν την πρώτη περίοδο με σερί 10-0 και να μετατρέψουν το 18-13 του 7ου λεπτού σε 18-23 στο 10’. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στη συνέχεια, με τον Καμπέθας να μην αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι στον Σλούκα και με δικό του τρίποντο το σκορ έγινε 20-28. Ο Μαπρτζώκας επανέφερε τον Μάντζαρη πάνω στον Καμπέθας και ο νεαρός έκανε σπουδαία δουλειά, ενώ στην επίθεση μέσα σε ένα λεπτό με δύο τρίποντα των Πρίντεζη-Σλούκα, οι Πειραιώτες πέτυχαν οκτώ αναπάντητους πόντους και ισορρόπησαν το παιχνίδι. 
Ακολούθως η ψυχολογία τους εκτοξεύτηκε με συνέπεια να πετάνε φωτιές στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως σημείωσαν 30 πόντους (δέχθηκαν) μόλις 14 και ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος μπροστά με 48-37, έχοντας 100% στις βολές, 55% και το εκπληκτικό 75% στα τρίποντα. 

Κακή άμυνα, σούπερ Λάμπε
Ότι έχτισε, όμως, στο πρώτο εικόσαλεπτο, ο Ολυμπιακός το «γκρέμισε» στο τρίτο δεκάλεπτο. Το γεγονός πως ο Ντόρσει και ο Χάινς φορτώθηκαν με το τρίτο τους φάουλ, έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε ο Μασέι Λάμπε (που είχε μόλις έναν πόντο μέχρι την ανάπαυλα) να κάνει όργια μέσα στην ρακέτα. Ο Πολωνός σέντερ πέτυχε 14 πόντους, εκ των 30 των Βάσκων οι οποίοι στο τέλος της περιόδου βρέθηκαν μπροστά με 67-66!

Το ρίσκο με Ντόρσει
Ο Μπαρτζώκας αποφάσισε να ρισκάρει χρησιμοποιώντας από το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου τον Ντόρσει και κατάφερε να ανακόψει τον ρυθμό του Λάμπε. Ο Πρίντεζης και ο Περπέρογλου έκαναν καταπληκτική δουλειά στην επίθεση κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ. Στο 38’ ο Σπανούλης με μια καταπληκτική πάσα, βρήκε τον Άντιτς, ο οποίος έκανε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα για το 82-73. Το ματς, όμως, δεν είχε τελειώσει. Πρώτα ο Νοτσιόνι και στα 42’’ ο Ερτέλ με τρίποντο στον αιφνιδιασμό μείωσαν σε 82-78, αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να ζητήσει τάιμ-άουτ για να «καθαρίσει» το μυαλό των παικτών του. 
Ο παίκτης των μεγάλων σουτ Κώστας Σλούκας «πυροβόλησε» πίσω από τα 6,75 κάνοντας το 85-78, αλλά αμέλησε να επιστρέψει στην άμυνα, με συνέπεια ο Ερτέλ να πετύχει το καλάθι να πάρει και το φάουλ, για να μειώσει σε 85-81 στα 22’’.  Ακολούθως ο Χάινς έχασε δύο βολές και ο Νοτσιόνι ένα πολύ εύκολο λέι-απ που θα είχε μειώσει την διαφορά στον πόντο. Ο Ερτέλ έκανε το κλέψιμο, αλλά αστόχησε στο τρίποντο και με αυτό τον παράξενο τρόπο, ολοκληρώθηκε ο αγώνας.